Dragă Eleonora, pentru că suntem în preajma Crăciunului, te rog să ne spui câteva cuvinte despre sărbătorile din copilărie.

Când eram copil, toate sărbătorile de iarnă le petreceam la țară, la bunici. Mergeam împreună cu verișorii și sora mea la colindat prin sat. Pe lângă nuci, portocale și dulciuri, câteodată mai primeam și bani, iar apoi, noi fetele, fugeam repede la magazinul din centru să ne cumpărăm păpuși. Apoi ne întorceam acasă, unde bunica ne aștepta cu masa, iar noi ne așezam pe spate în pat, cu picioarele pe sobă, să ne încălzim. Ador, chiar și acum când merg la bunici, deși ajung foarte rar, să fac același lucru. Mă relaxează sunetul lemnului care pocnește în sobă și mirosul de cozonaci și scorțișoară. Chiar acum, când scriu aceste cuvinte mă apucă un sentiment de regret, că deși sunt o norocoasă și am toți bunicii în viață, totuși… mă duc să îi vizitez destul de rar.
În goana după afirmare, muncim până ajungem la epuizare psihică și fizică și uităm să ne bucurăm de lucrurile care chiar contează în viață. Să le facem o bucurie oamenilor care ne iubesc și plâng de fericire atunci când ne văd!
Un sfat: vizitați-vă părinții, bunicii, oamenii care v-au crescut, cât încă îi mai aveți în viață!

De unde a venit dragostea pentru muzică?

Am început studiul pianului în Slobozia (județul Ialomița), orașul în care m-am și născut. Totul a fost o întâmplare, părinții mei nefiind muzicieni. Profesorii spuneau că promit și că ar trebui să continui, așa că ne-am mutat în București și am intrat în clasa a V-a la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”. Aici am trăit poate cei mai frumoși ani din viața mea de până acum, în fiecare zi înconjurată de oameni frumoși și talentați. Am urmat apoi Universitatea Națională de Muzică București unde am studiat, evident, tot pianul!
Pasiuni…deși pianul a fost atât de mult timp prezent în viața mea, participând an de an la concursuri naționale, internaționale, întotdeauna mi-am dorit să cant la violoncel…este încă o dorință neîmplinită de a mea, dar cine știe?

În afară de muzică, ce alte pasiuni ai?

Ador să schiez, deși nu prea mai apuc să merg la munte, de fapt nu prea mai apuc să fac nimic și cumva mă întristez de fiecare dată când îmi dau seama de acest lucru. În schimb… lucrul care îmi ocupă tot timpul este afacerea mea, care îmi oferă foarte multe satisfacții. Lucrez cu copiii, iar ei îmi oferă cea mai mare satisfacție profesională și personală, de la ei îmi iau cea mai bună și pozitivă energie! Aceasta este partea frumoasă a lucrurilor. Când am deschis credeam că totul va fi așa, roz, frumos și fără situații neplăcute. Un lucru bun însă este faptul că ușor ușor învăț să nu mai las aceste lucruri adiacente să mă afecteze atât de tare ca la începuturi. În viață trebuie să înveți să iei lucrurile mai ușor, cu calm, răbdare și totul va fi aproape exact așa cum îți dorești!

De ce ai ales Corbeanca?

A fost o întâmplare când ai mei au cumpărat o casă aici și s-au mutat din oraș, acum 6 ani. Văzând că sunt atâția copii aici, mi-am zis că, dacă vreodată o să am posibilitatea să realizez visul de a deschide o școala de artă, aici trebuie să fie. Dumnezeu m-a ajutat și în câțiva ani am reușit!
Mai este un lucru pe care îl apreciez la această comunitate: copiii aici își trăiesc copilăria pe care am avut-o noi când eram mici, copilăria pe care cei din oraș acum nu o mai au. Nu mai vezi copii în spatele blocului care se joacă și pe care părinții îi strigă de la geam că a venit momentul să intre în casă… Din păcate, agitația orașului nu mai permite așa ceva, oamenii nu mai au timp și cei mici ajung de la școală seara, foarte târziu și nu-și mai trăiesc copilăria, libertatea vârstei. Eu aici îmi voi crește copiii, cu siguranță!

Povestește-ne despre Ella Musica

Ella Musica este o școală de artă situată în Corbeanca, în Paradisul Verde, unde predau și pian iubitorilor de muzică, fie ei mici sau mari! Este foarte greu să le fac pe toate, dar mai greu mi-ar fi să renunț la rolul de profesor, la momentele minunate petrecute cu un copil la oră, la satisfacțiile pe care ei mi le oferă, la transparența și sinceritatea lor, la lucrurile pe care le învăț zi de zi de la ei!
De ce am deschis acest club de artă? Este visul meu de când eram mic copil, să fac un centru particular unde să se lucreze cu copiii așa cum mi-aș fi dorit eu să se lucreze cu noi când eram mici.
Drumul a fost foarte greu, cred că aș putea scrie o carte despre asta!
Deși am deschis doar de un an, Ella Musica a strâns în palmares peste 100 de premii ale copiilor care au participat la diferite concursuri naționale și internaționale.

În câteva cuvinte, Ella Musica este un proiect născut din suflet, cu o echipă de profesori tineri și devotați, unde copiii vin cu drag!
În prezent aici se țin cursuri de pian, canto, chitară, vioară, percuție, balet, street dance, teatru și pictură. Toate aceste cursuri se țin atât pentru copii, cât și pentru adulți!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”210″ thumbnail_height=”140″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Unde vă găsim?

Suntem pe Aleea Paradisul Verde, nr. 3, Cartier rezidențial Paradisul Verde, Corbeanca.
Nr. telefon: 0753459380 | Facebook: Ella MusicaWeb: www.ellamusica.ro

Există unele oportunități pentru locuitorii comunei?

De un an de zile mă chinuiesc să găsesc o persoană care să se ocupe de programările cursurilor, de diferite detalii pe care le cer cursanții și nu am găsit nici până în ziua de astăzi.
Cât despre evenimente pe care le organizez pentru oamenii și mai ales copiii din comunitate, acestea au loc de cel puțin două ori pe an și o facem cu atâta drag și dăruire, de nu vă puteți imagina!

Vă urez din suflet tuturor Sărbători liniștite și fericite alături de oamenii dragi vouă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.