Spune-ne câteva lucruri despre tine

Am copilărit în București, la bloc, iar vacanțele de vară le petreceam la verii mei, la Câmpulung Muscel. Deși sufeream foarte tare din cauza despărțirii de mama, vacanțele erau minunate. Întotdeauna mă întorc cu gândul la ele și la prostiile pe care le făceam, cred că acesta este și unul din motivele pentru care am ales să ne mutăm aici, în Corbeanca.
Bucuria de a petrece timp în natură, prin păduri, căutând bețe, furnici roșii, ciuperci sau alune, am sperat să fie parte din copilăria fetiței noastre, Maia. Sunt fericită că iubește natura și îi place să petreacă mult timp afară, poate că nu la fel de liber ca mine, pe dealuri, zăvoaie și prin albia râului, dar na, vremurile se schimbă. Ne bucurăm de ceea ce avem.
Ne-am mutat în Corbeanca în decembrie 2004, în Ajunul Crăciunului înainte de nașterea Maiei.
Familia Ionescu este compusă din noi trei, plus trei pisici și doi căței. Din păcate, motanul nostru de somn a dispărut de acasă prin octombrie și încă sperăm să revină. Suntem o familie obișnuită și neobișnuită în același timp 🙂
În copilărie, spuneam că vreau să fiu doctor. Apoi, la liceu am continuat să spun același lucru, chiar am învățat o vreme pentru medicină, dar în sufletul meu doream să scriu. Să fiu jurnalist, să fiu scriitoare, să scriu. Deși nu aveam așa ceva, noaptea visam că bat la mașina de scris pagini după pagini, de dimineață când mă trezeam mă dureau buricele degetelor. În continuare iubesc scrisul, în continuare visez să fiu scriitoare. Poate se va întâmpla. Concursurile nu mi-au plăcut niciodată. Nu-mi place competiția. Dacă știu ceva și știu că știu, nu simt nevoia să mai dovedesc nici mie, nici altcuiva. Am fost la olimpiade la română, la mate, la engleză, chiar și la chimie, dar nu consider că mi-au adus altceva decât stres și sentimentul că nu sunt suficient de bună. Nu mă bat cu nimeni pentru nimic. Este loc pentru toată lumea.
Îmi place să dansez, să urc pe munte, deși nu am mai făcut în ultimii ani, să ascult muzică și să dansez în timp ce conduc, îmi place marea, îmi place să mă bucur și să râd, să fac Stand-up paddle boarding, și chiar visez ca cineva să pună niște plăci pe lacurile din Corbeanca. Îmi place să merg la Moșia Corbeanca și să povestesc cu oamenii de acolo. Îmi place să-mi beau cafeaua de dimineață la Coffee Beans to go, îmi place să merg la Dolce by Vero și să mănânc Millefeuille. Îmi place să ne adunăm, cu fetele, în Colțul nostru de relaxare din studio, pe care l-am creat special pentru asta, să povestim vrute și nevrute și să ne bucurăm unele de altele. Îmi place să povestesc cu ai mei, să râd și să-mi petrec cât mai mult timp cu ei.

Care sunt lucrurile cu care te mândrești?

Cel mai mult mă mândresc cu fetița noastră, Maia. Care nu mai este chiar fetiță, are 13 ani, abia acum trecem, fiecare în felul ei, pragul dintre copilărie și adolescență. Maia este cea care mi-a schimbat viața, de la ea am învățat încă de când se afla la mine în burtă, și de la care învăț clipă de clipă. Micul meu înțelept. Profesional, am avut un noroc chior. Am ajuns dintr-un om obișnuit, de pe stradă, să lucrez în cea mai tare televiziune din România, la ProTV, la cele mai tari reviste glossy, Madame Figaro, Tabu, unde am stat 10 ani, la Playboy, BeauMonde, Harper’s Bazaar, Styler, SunTime etc. , și în cele mai tari cluburi de fitness din România, Club Moving și în prezent, World Class. Încă mi se pare senzațional acest lucru, deși știu că Legea Atracției chiar există și chiar funcționează. Mi-am dorit din suflet toate aceste lucruri, iar ele s-au întâmplat.
La un moment dat, acum vreo 6 ani, după peste 15 ani de presă, mi-am schimbat complet direcția profesională, dacă putem spune așa, deși nu consider că am un job. nici când eram în presă nu-l consideram job. Am avut norocul să fac ce-mi place și să mă duc cu bucurie în fiecare zi la treaba mea. Acum 6 ani, într-o zi, mi-am pus întrebarea, venită pur și simplu în mintea mea, fără legătură cu nimic, cum ar fi să fac un curs de instructor de yoga pentru copii. Am căutat ce-am căutat, l-am găsit la Timișoara, cu greu, și l-am făcut. Ăsta a fost începutul. De atunci, am mai făcut o mulțime de alte cursuri și încă mai fac 🙂
Mă mai mândresc cu Lilik Yoga Studio. De fapt, îl iubesc. Este cea mai palpabilă dovadă că Legea Atracției există și funcționează. Mi-am dorit, am visat și am trăit acest vis încă înainte de a deveni realitate, și iată, există. Multă lume m-a întrebat de ce am ales să îl deschid aici, în Corbeanca, și nu în București. Am ales așa pentru că aici este casa mea și iubesc locul acesta, sunt atașată de oamenii pe care i-am cunoscut aici și pentru că am vrut să ofer și celor din această zonă posibilitatea să facă Pilates și yoga fără să fie nevoiți să piardă ore în trafic. Aproape de casă. Cred că acesta este secretul unei vieți liniștite. Să lucrezi aproape de casă, școala copiilor să fie aproape, să ai aproape de tine tot ce ai nevoie, să reduci cât mai mult timpul petrecut departe de cei dragi. Nu le putem avea pe toate, asta este clar, dar măcar pentru clasele de yoga să nu mai fie nevoie să stai în trafic.

Ce se întâmplă la Lilik Yoga Studio?

Lilik Yoga Studio are în program clase de Pilates și yoga pentru adulți, dar și pentru copii. Organizez constant workshop-uri pentru adulți și copii, cu specialiști în domeniu, chiar în februarie sunt în plan două astfel de evenimente. M-aș bucura dacă oamenii ar fi mai deschiși și ar veni să încerce se facem noi la studio, poate au surpriza să li se potrivească. Rolul meu este de îndrumător. Am învățat o mulțime de lucruri care m-au ajutat și mă bucur să împărtășesc și altora ceea ce știu. Mai am foooooooarte multe de învățat, dar mă bucur să fac asta în fiecare zi. Și nu numai din cursuri, cărți de specialitate sau workshop-uri învăt, ci și de la cei care vin la studio. În fiecare clipă învăț, de la copii, de la adulți. Doamnele care vin la studio sunt profesoarele mele, prietenele mele, protectoarele mele. Sunt lângă mine cu vorbe bune, sfaturi înțelepte, îmbrățișări. Datorită lor și copiilor există acest studio și le mulțumesc de câte ori am ocazia. Iar despre copii, nu spun decât că ar trebui să-i ascultăm mai mult.
La planuri de viitor nu cred că mă întrece nimeni. Am la planuri de viitor că nu știu cu care să încep. Clase de Family Yoga, Partener Yoga, yoga în natură, Mommy&baby yoga, clase pentru adolescenți și multe altele. Dar, deocamdată construiesc comunitatea din jurul studio-ului și mă bucur de tot ce fac.

Lilik Yoga Studio se află în incinta complexului comercial Moara Corbeanca, Șos. Unirii 236, la etajul 1. Îl găsiți pe Facebook, Lilik Yoga Studio. Tel: 0722.937.007, e-mail: lilikyogastudio@gmail.com

Ce oportunități există pentru locuitorii din Corbeanca?

Sunt deschisă la colaborări, atâta vreme cât sunt activități conexe, chiar acesta a fost unul din motivele pentru care am ales Corbeanca pentru studio. Acesta este o altă dorință de-a mea, ca oamenii cu același tip de preocupări, care pot împărtăși altora din cunoștințele lor, să aibă un loc în care să facă acest lucru. Știu că sunt multe persoane în Corbeanca preocupate de abordarea holistică a vieții, și mai știu că poate ar vrea să facă tot felul de evenimente, workshop-uri, seminarii, dar nu au un spațiu pentru asta.

Un gând despre „Liliana Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.