La inițiativa dlui. Bogdan Chis – Comisar Șef al Poliției Buftea, se organizează o serie de întâlniri, cu reprezentanți ai autorităților locale și ai organizațiilor civice reprezentative din Mogosoaia, Corbeanca respectiv din orașul Buftea. Sesizarea oficială făcută de Ștefan Apateanu la Politia Buftea, pe subiectul spargerilor de locuințe din ultima perioadă de pe raza comunei Corbeanca, a făcut ca la întâlnirea cu noi să fie prezent și dl. Ștefan Constantin, noul șef de post al Poliției din comună. Discuțiile au vizat subiectul spargerilor din comună, dar nu s-au limitat la atât, fiind extins cu acceptul dlui. Comisar Șef Bogdan Chis.

Interesul general este de a exista o colaborare permanentă cu noi ca asociație civică, implicând Primăria precum și Poliția din comună, pe mai multe paliere. Indicăm subiectele principale:

  • Mașini parcate neregulamentar cu blocarea trotuarelor. Angajamentul este că se va trece la aplicarea legii (procedura este greoaie, cu efecte dupa câteva săptămâni de la constatare, scoate agenții din patrulari, dar noi am insistat să fie aplicată);
  • Mașinile care circulă cu o foarte mare viteză pe unele segmente de drum din comună (au radare pe mașini și tip pistol, fiind deschiși la sugestii unde să pună accent)
  • Sesizări din partea locuitorilor privind cazuri de persoane / mașini / comportamente sesizate ca fiind suspecte. Au nevoie de implicarea noastră cu caracter preventiv, inclusiv prin furnizarea de imagini de pe camerele private ce acoperă domeniul public. Unii evita să sprijine iar Poliția nu vrea să forțeze sau să oblige oamenii la o colaborare (vorbim de posibile probe), chiar dacă avea acoperire legală.
  • Educarea locuitorilor. Au propria campanie de informare și le-am propus o colaborare cu noi inclusiv pe mesajul următorului afiș „Buletin de Corbeanca”. Au fost de acord. Dacă suntem mai mulți cei care avem buletine, sporește atât organigrama Primăriei Corbeanca precum și cea postului de Poliției locală.
  • Dacă solicităm monitorizarea unei zone ce va fi folosită ca parcare auto / biciclete lângă Gara Buftea, Poliția Buftea va da curs (implicând și Politia Feroviară).
  • Monitorizarea video poate fi și trebuie extinsă în comună, cu o dispecerizare asumată. Sunt interesați de subiect.
  • Intervenția promptă la reclamații de genul prezență câinii agresivi, gunoaie aruncate, defrișări în pădure, călători fără bilet, scandal și muzica la ore nepotrivite etc (ne-au povestit ce implica dpdv procedural și…nu este ușor de gestionat dacă nici nu ai oameni).
  • Primăria Corbeanca poate contribui cu angajați ai lor pentru ca eficiența acțiunilor Poliției să crească (inclusiv cu parcarea mașinilor, aruncarea gunoaiele, aplanarea scandalurile etc).
  • Urmează ca Poliția locală din comună să devină funcțională, după amenajarea sediului

În concluzie: vor să stabilească un contact mai direct cu noi, ca asociație civică (știu bine de acțiunile noastre și sunt interesați să fim informați legat de ce se poate face legal, funcție de tipul situației semnalate), pe tot ce ține de competența și responsabilitatea Poliției în comunitate.

Urmează să aibă o discuție și cu reprezentanții Primăriei Corbeanca, iar ulterior poate una în trei. Cei ce doresc să fie implicați din partea asociației în acest subiect sunt rugați sa ne contacteze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.