2020 a fost un an atipic; pandemia și restricțiile impuse pentru limitarea efectelor ei împiedicând planurile și activitățile tuturor. Cu toate acestea, Activ Corbeanca a urmărit în continuare interesele locuitorilor comunei și a încercat să se implice în rezolvarea celor mai presante probleme ale comunității.

Martie – Mai: Începutul pandemiei și primele restricții au mobilizat membrii asociației pentru a pune la dispoziția cât mai multor copii din comună echipamente IT. Până ca Primăria și alte instituții să se pună în mișcare, membrii asociației au colectat, resuscitat, actualizat și distribuit tablete, laptop-uri și telefoane; astfel o mai mare parte din copiii comunei au putut participa la sesiunile de școală online. Printre cei mai activi membri în această inițiativă au fost Gabriel Cărbunaru, Oana Grigorescu și George Buhnici. În paralel, la nivelul comunității, au fost și alte astfel de inițiative, mai ales cea condusă de Ștefan Apăteanu.

Aprilie: Un val de fum gros provenit de la incendiile batalurilor fostei ferme de porci de la Periș a invadat comuna. Membrii asociației au notificat și petiționat toate instituțiile responsabile (Garda de Mediu, Poliția, Pompierii) atât în nume propriu cât și în numele asociației. Presiunea constantă pusă de comunitate asupra autorităților au forțat o implicare mai bună și o rezolvare mai rapidă a situației.

Membrii asociației s-au implicat activ alături de Ștefan Apăteanu în acțiunea de dotare și punere în funcțiune a soluțiilor de monitorizare independentă a calității aerului: uRADMonitor și Airly.

August: Degajările de fum s-au repetat. Asociația a făcut noi demersuri pentru a obține asigurări din partea Gărzii de Mediu că situația va fi rezolvată pe termen lung. Întrucât răspunsurile acestora au fost evazive sau au depășit termenele legale, Asociația Activ Corbeanca a demarat consultări cu avocați pentru a identifica metode legale prin care autoritățile pot fi constrânse să asigure un aer curat comunității. În același timp, Asociația Activ Corbeanca a preluat o inițiativă mai amplă, la nivelul întregului județ, pe subiectul calității aerului. susținând și înaintând către Ministerul Mediului petiția „Vrem aer curat in Ilfov!”, inițiată de Tincuța Apăteanu.

Septembrie – Decembrie: Odată cu sosirea anotimpurilor reci, sub coordonare Oanei Grigorescu, Asociația Activ Corbeanca a reușit să mobilizeze un număr impresionant de membri ai comunității pentru ajutarea celor mai puțin favorizați. Au fost colectate donații în haine, electrocasnice și materiale de construcții și au fost distribuite celor care aveau nevoie stringentă. Cu sprijinul comunității au fost făcute amenajări și renovări care au schimbat în bine soarta unor familii greu încercate iar copiii s-au putut bucura de hăinuțe și încălțări călduroase, precum și de jucării sau dulciuri.

Octombrie: O inițiativă susținută și organizată de membrii asociației, în frunte cu Tea Vasilescu, a mobilizat locuitorii comunei pentru strângerea gunoaielor aruncate pe câmp și marginea drumurilor. Evenimentul a beneficiat de sprijinul Primăriei pentru colectarea sacilor de gunoi strânși, dovedind încă o dată că, atunci când autoritățile și comunitatea colaborează, rezultatul este în folosul nostru, al tuturor.

Activ Corbeanca își dorește să fie în continuare catalizatorul inițiativelor pentru o comunitate mai unită, mai curată și mai sănătoasă.

Vă așteptăm să fiți Activi alături de noi și în 2021!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.