Dragi concetățeni,

Suntem un grup de oameni care au înțeles un lucru simplu: doar cu implicare și
consecvență putem îndrepta și îmbunătății viața noastră.  Așa am înființat Asociația Civică „Activ” Corbeanca. Ne propunem să ne axăm pe proiecte cât mai concrete.

La nivelul județului Ilfov și chiar în țară, comunitatea din Corbeanca este una dintre cele mai dinamice. An de an creste constant numarul familiilor care se muta si traiesc aici. Faptul ca multi au ales inca sa nu-si faca mutatia domiciliului din acte pe raza comunei Corbeanca, a determinat ca prioritatea administratiei locale sa ramana axata pe zonele unde locuitorii au si drept de vot.

Principala  provocare a asociatiei noastre este sa contribuim la cresterea puternica a spiritului comunitar si la cunoasterea reciproca a locuitorilor comunei, a drepturilor si obligatiilor pe care le avem. Indiferent daca acestia s-au nascut aici, ori doar s-au mutat ulterior in comuna. Fara sa ne cunoastem si sa intelegem ce este bine si realizabil pentru noi si copiii nostri (multi nascuti aici), modernizarea acestei localitati nu se va realiza asa cum ar trebui.

Locuitorii care in ultimii ani s-au mutat si traiesc in comuna Corbeanca, au ajuns sa fie comparabili ca numar cu locuitorii nascuti aici. Chiar si in conditiile astea, la nivelul conducerii primariei (inclusiv la nivelul celor 15 consilieri locali), exista doar 1 singur consilier care provine din randul locuitorilor nou veniti. Asta face si mai necesara o componenta civica activa si implicata in plan local, pentru a sensibiliza autoritatile locale/judetene sa tina cont de nevoile tuturor locuitorilor comunei.

Lipsei de comunicare eficienta constatata acum la nivelul Primariei, in relatie directa cu locuitorii ce doresc sa fie informati cu privire la modul in care sunt administrate problemele comunei, nu i se poate raspunde decat printr-o atitudine civica argumentata si la obiect, prezentata in spiritul legiilor in vigoare si fundamentata pe un obiectiv ce ar trebui sa fie comun. Binele comunitatii in intregul ei.

Va asteptam sa va inscrieti in Asociatia Civica Activ Corbeanca si sa fiti alaturi de noi cu disponibilitatea si dorinta dvs. de a va implica atat cat puteti. Fara oamenii care sa o inteleaga, sa o doreasca, sa contribuie si sa o sustina, o asociatie civica isi pierde sensul.

Prezentam mai jos analiza si structurarea activitatilor asociatiei asa cum a fost ea facuta de catre membrii fondatori. In cazul in care aveti propunerile care nu se regasesc deja in cele de mai jos, acestea sunt binevenite. Alegerea uneia dintre aceste activitati in care v-ati vedea contribuind in mod direct, este un prim pas pe care va rugam sa-l faceti, cu indicarea lui in formularul de inscriere.

 Ce ne dorim pentru comunitatea din Corbeanca?

  1. Organizarea de evenimente sociale care sa devina o forma de traditie locala si cunoasterea structurii locuitorilor veniti din afara localitatii (cu identificarea celor foarte cunoscuti prin ceea ce sunt: sportivi, oameni de afaceri, actori, cultura etc). Spre exemplu: proiectul initiat de familia Duma acum ceva timp cu invitarea unor artisti cunoscuti care se aratau dispusi sa participle (Folk You – Corbeanca), ar putea fi reluat si organizat pe stadionul din Tamas sau in alta locatie;
  1. Organizarea de evenimente sportive care sa devina traditie locala (cu adresare in primul rand familiilor din Corbeanca, parinti si copii, precum si invitatilor acestora. Cate una sau doua familii din afara localitatii daca ar raspunde invitatiei si s-ar adauga celor din Corbeanca, cred ca deja depasim masa critica de participati). Putem viza o forma de competitie sportiva combinata. Jogging + ciclism + inot, atat ptr copii cat si ptr adulti. Putem combina trasee din comuna si din complexul Paradisul Verde;
  1. Monitorizarea constanta a activitatii primariei pe proiectele asumate de aceasta in campanie (cu justificarea costului si a legalitatii lor) si pe necesitatile care se mai impun. Pe parte economica, juridica, logistica, atragerea de finantari nerambursabile. Contactarea autoritatilor cu competenta functie de caz pentru a se normaliza relationarea dintre Primarie si locuitori. Accentuarea cunoasterii de catre locuitori a drepturilor si obligatiilor pe care atat autoritatile locale/judetene precum si locuitorii comunei, le au unii in relatie cu altii etc;
  1. Fundamentarea unor proiecte logistice / infrastructura de interes (dpdv al Asociatiei si membrilor ei), ptr a fi inaintate oficial primariei/Consiliului Judetean spre dezbatere publica, respectiv  fundamentarea de proiecte proprii (ale asociatiei), ce tin de mediu, de cultura etc la nivelul comunei si pe care se pot obtine finantari nerambursabile. In parteneriat cu Primaria sau direct de catre asociatie;
  1. Activitati diverse care sa fie preluate si gestionate direct de copii din comuna, specifice preocuparilor acestora, ori sa fie concepute special ptr acesti (incurajarea asumarii de catre ei a unui rol in comunitate, mai ales prin voluntariat). O alta directie pot fi intalniri si proiecte comune cu alte comunitatii (vizite de la si la familii cu copii din alte comunitati: Delta Dunarii, Bucovina, Harghita si Covasna, Moldova etc);
  1. Gasirea de diverse facilitati speciale aplicabile doar ptr cei ce sunt membrii asociatiei si alte modalitati de cointeresare atractiva ptr locuitorii care vor sa adere la organizatie. De regula oferte de servicii sau produse cu discount, ce se ofera chiar de unii membrii ai asociatiei (paza si securitate, servicii de Televiziune/ Internet/ Telefonie, masaj, cosmetica, intretinere gazon/gradina, gazduire animale de companie pe perioade limitate, tranzactii imobiliare, consultanta si consiliere, asistenta juridica / medicala, babysitter/curatenie, diverse alte tipuri de reparatii si intretinere case / echipamente electrocasnice, produse agricole bio, meditatii diverse etc).
  1. Atragerea de noi membri si de sponsorizari ptr proiectele / evenimentele asociatiei (ca o activitate tinta si de sine statatoare a asociatiei);

In cazul in care considerati ca este nevoie de demersul nostru in comuna Corbeanca, gasiti atasat formularul de inscriere (statutul asociatiei noastre poate fi consultat de catre cei interesati).

Grupul Corbeanca Social Community, a fost creat de catre dna Anca Duma (pe care o consideram membru fondator al asociatiei noastre ), ca o prima forma de manifestare civica in comunitate. Acest grup a fost si ramane un spatiu in care comunica cu toata lumea, insa membrii inscrisi in asociatie vor fi inclusi intr-un grup special pe FB, cu numele Asociatia Activ Corbeanca.

Cerea de înscriere poate fi completată online, semnată și trimisă pe email la adresa: contact@activcorbeanca.ro, ca poza pe WhataApp la nr. de telefon 0729396634 (mobilul dlui. Liviu Duma) și / sau la nr. de telefon 0723167107 (mobilul dlui. Sorin Jula), ori pe adresa poștală a asociației din str. Dorului nr. 18, sat Corbeanca, județul Ilfov.

Cu mulțumiri,

Membrii fondatori